Granola Cheesecake Με Βανίλια και Γιαούρτι
Ετοιμάστε γρήγορα ένα ελαφρύ cheesecake που δε χρειάζεται ψήσιμο, και ολοκληρώστε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο οποιοδήποτε γεύμα!
-
0:30
Prep /
4:30
Total
-
12
μερίδες
Συστατικά
-
12
Nature Valley Crunchy μούσλι και μέλι, ελαφρώς θρυμματισμένες
-
100
γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
-
-
Για την επικάλυψη
-
3
φύλλα ζελατίνης
-
1
κουταλιά της σούπας κρύο νερό
-
2
κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
-
200
γρ. πλήρες μαλακό τυρί
-
175
γρ. ζάχαρη άχνη
-
300
γρ. γιαούρτι
-
150
ml κρέμα γάλακτος
-
1
κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
-
1
Αλείψτε με βούτυρο και καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί μια λυόμενη φόρμα κέικ 23 εκ. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τις θρυμματισμένες μπάρες και το βούτυρο, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώστε και πιέστε το μείγμα στη βάση της φόρμας που ετοιμάσατε, καλύπτοντας και τα τοιχώματα σε ύψος 2 εκ. Παγώστε στο ψυγείο για 1 ώρα, έως ότου το μείγμα σταθεροποιηθεί πλήρως.
-
2
Στο μεταξύ, βάλτε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10’. Ρίξτε σε ένα κατσαρολάκι τον χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό, περιμένετε μέχρι να αρχίσουν να σιγοβράζουν, και έπειτα απομακρύνετε από τη φωτιά. Βγάλτε τα φύλλα ζελατίνης από το νερό, στραγγίξτε ώστε να απομακρυνθεί το νερό, και προσθέστε τα στο ζεστό μείγμα λεμονιού. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
-
3
Βάλτε το μαλακό τυρί και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και χτυπήστε με ηλεκτρικό σύρμα, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει λεία υφή. Προσθέστε το γιαούρτι και το μείγμα με τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως και να αποκτήσουν λεία υφή.
-
4
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ, έπειτα προσθέστε τη στο μείγμα τυριού. Προσθέστε και ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας. Απλώστε πάνω στη βάση και παγώστε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες ή για όλη τη νύχτα. Σερβίρετε γαρνίροντας με σμέουρα και πασπαλίζοντας με μέλι.
-
5
Αντί για σμέουρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φρούτα της αρεσκείας σας, όπως μύρτιλα, βατόμουρα ή φράουλες.
-
6
Μπορείτε να σκεπάσετε και να φυλάξετε στο ψυγείο όσο cheesecake περισσέψει, και να το καταναλώσετε μέσα σε 3 μέρες.