Κομμάτια Φρουτένιας Granola

Γρήγορη, λαχταριστή φρουτένια «πίτσα» granola, γαρνιρισμένη με νόστιμα, φρέσκα, άκρως καλοκαιρινά μύρτιλα.

Small black spatula
20 Minutes Prep
Small black clock face
2 Hours Total
A small knife and fork set
8 Servings

Ingredient List

  • Small check mark in a circle icon 5 Nature Valley™ Crunchy μούσλι και μέλι
  • Small check mark in a circle icon 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • Small check mark in a circle icon 50 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
Για την επικάλυψη
  • Small check mark in a circle icon 225 γρ. πλήρες μαλακό τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Small check mark in a circle icon 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Small check mark in a circle icon 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Small check mark in a circle icon 300 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
  • Small check mark in a circle icon 100 γρ. blueberries

Preparation

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C (160°C σε φούρνο με αέρα)/στο 4 για τους φούρνους αερίου. Καλύψτε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε τις μπάρες στο multi και αλέστε μέχρι να θρυμματιστούν εντελώς. Προσθέστε τη ζάχαρη και το βούτυρο και αλέστε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Έπειτα, με ένα κουτάλι βάλτε το μείγμα στο ταψί και πιέστε σχηματίζοντας έναν κύκλο 23 εκ. και καλύπτοντας ελαφρώς τα τοιχώματα του ταψιού. Ψήστε για 10-12’, έως ότου πήξει και γίνει τραγανό. Τοποθετήστε στο ψυγείο και αφήστε να κρυώσει για περίπου 30’.
  2. Ρίξτε το μαλακό τυρί, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ και χτυπήστε με ηλεκτρικό σύρμα, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει λεία υφή. Απλώστε το μείγμα πάνω από την κρύα πλέον κρούστα, αφήνοντας απόσταση 1 εκ. από τις άκρες γύρω-γύρω. Προσθέστε τα blueberries πάνω από την κρέμα τυριού και παγώστε για 1 ώρα προτού σερβίρετε.

Tips

  • Ιδανικά, η «πίτσα» αυτή καταναλώνεται την ίδια μέρα, όμως μπορείτε επίσης να σκεπάσετε ό,τι περισσέψει και να το φυλάξετε στο ψυγείο για την επόμενη μέρα.
  • Γαρνίρετε την «πίτσα» συνδυάζοντας φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας.