Κομμάτια Φρουτένιας Granola
Γρήγορη, λαχταριστή φρουτένια «πίτσα» granola, γαρνιρισμένη με νόστιμα, φρέσκα, άκρως καλοκαιρινά μύρτιλα.
-
0:20
Prep /
2:00
Total
-
8
μερίδες
Συστατικά
-
5
Nature Valley™ Crunchy μούσλι και μέλι
-
50
γρ. καστανή ζάχαρη
-
50
γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
-
-
Για την επικάλυψη
-
225
γρ. πλήρες μαλακό τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου
-
50
γρ. ζάχαρη άχνη
-
1
κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-
300
γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
-
100
γρ. blueberries
Οδηγίες
-
1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C (160°C σε φούρνο με αέρα)/στο 4 για τους φούρνους αερίου. Καλύψτε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Βάλτε τις μπάρες στο multi και αλέστε μέχρι να θρυμματιστούν εντελώς. Προσθέστε τη ζάχαρη και το βούτυρο και αλέστε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Έπειτα, με ένα κουτάλι βάλτε το μείγμα στο ταψί και πιέστε σχηματίζοντας έναν κύκλο 23 εκ. και καλύπτοντας ελαφρώς τα τοιχώματα του ταψιού. Ψήστε για 10-12’, έως ότου πήξει και γίνει τραγανό. Τοποθετήστε στο ψυγείο και αφήστε να κρυώσει για περίπου 30’.
-
2
Ρίξτε το μαλακό τυρί, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ και χτυπήστε με ηλεκτρικό σύρμα, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει λεία υφή. Απλώστε το μείγμα πάνω από την κρύα πλέον κρούστα, αφήνοντας απόσταση 1 εκ. από τις άκρες γύρω-γύρω. Προσθέστε τα blueberries πάνω από την κρέμα τυριού και παγώστε για 1 ώρα προτού σερβίρετε.
-
3
Ιδανικά, η «πίτσα» αυτή καταναλώνεται την ίδια μέρα, όμως μπορείτε επίσης να σκεπάσετε ό,τι περισσέψει και να το φυλάξετε στο ψυγείο για την επόμενη μέρα.
-
4
Γαρνίρετε την «πίτσα» συνδυάζοντας φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας.