Εύκολη Τραγανή Granola Με Μήλα

Ένα γρήγορο και εύκολο φρουτένιο επιδόρπιο, με λίγα μόνο υλικά – πεντανόστιμο!

Small black spatula
25 Minutes Prep
Small black clock face
1 Hour 10 Minutes Total
A small knife and fork set
8 Servings

Ingredient List

  • Small check mark in a circle icon 6 μικρά κόκκινα μήλα, χωρίς το κουκούτσι και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Small check mark in a circle icon 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • Small check mark in a circle icon 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ
  • Small check mark in a circle icon 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • Small check mark in a circle icon 6 Nature Valley™ Crunchy μούσλι με μέλι, ελαφρώς θρυμματισμένες
  • Small check mark in a circle icon 25 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
Για το σερβίρισμα
  • Small check mark in a circle icon Γιαούρτι, οποιαδήποτε γεύση
  • Small check mark in a circle icon Κανέλα σε σκόνη

Preparation

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C (160°C σε φούρνο με αέρα)/στο 4 για τους φούρνους αερίου. Βάλτε τις φέτες μήλου μαζί με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ σε ένα πυρίμαχο ταψάκι χωρητικότητας 2 λίτρων. Ρίξτε από πάνω το νερό.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε τις θρυμματισμένες μπάρες με το λιωμένο βούτυρο. Προσθέστε από πάνω το μείγμα με τα μήλα.
  3. Ψήστε για 40-45’, ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Αν μετά τα 30’ η πάνω πλευρά της μπάρας αρχίσει να παίρνει πολύ χρώμα, καλύψτε ελαφρά με αλουμινόχαρτο για τον υπόλοιπο χρόνο ψησίματος. Αφήστε να κρυώσει για λίγη ώρα. Για το σερβίρισμα, συνοδεύστε με γιαούρτι και πασπαλίστε με κανέλα σε σκόνη.

Tips

  • Για να δώσετε στο μείγμα με τα μήλα πιο γλυκιά και πικάντικη γεύση, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη ή ανάμεικτα καρυκεύματα.
  • Προσθέστε στα μήλα μια χούφτα άσπρες ή μαύρες σταφίδες. Εναλλακτικά, δοκιμάστε να προσθέσετε αποξηραμένους χουρμάδες ή βερίκοκα.